4201 Shares

I NEED HELP WITH HISTORY HOMEWORK PLZ AND THANK YOU?

I NEED HELP WITH HISTORY HOMEWORK PLZ AND THANK YOU? Topic: Why homework should not exist
July 18, 2019 / By Bindy
Question: British colonists in Kenya opposed Kenyan independence for which of these reasons? A. The British colonists were concerned that the Gold Coast could not be governed effectively by the indigenous people. B. The British colonists didn’t want the nationalist leader, Jomo Kenyatta, to give the land back to the Kikuyu. C. The British colonists were afraid the Mau Mau would terrorize the highlands of Kenya. D. The British colonists wanted to hold on to large tracts of cash crops, like coffee, in Kenya. 2. Portuguese-controlled colonies in Africa had difficulty achieving independence because A. disease (HIV) weakened African armies. B. African armies in Angola, Mozambique, and Portuguese Guinea were fighting each other. C. Portugal was unwilling to decolonize and fought against African independence. D. African leaders failed to emerge after World War II. 3. Ethnic conflicts occurred in new African nations because A. each nation’s borders were drawn strictly along the lines of ethnic divisions. B. rivalries existed between ethnic groups within a country sometimes produced civil wars. C. practicing certain religions was outlawed by dictatorships. D. land was scarce after the fight for independence. 4. Certain new African nations had economic challenges because A. HIV and AIDS killed many workers. B. African nations depended on only one or two exports for their support. C. corrupt leaders established huge debts trying to establish the countries’ infrastructures. D. native Africans opposed using land for more efficient agriculture. 5. Why did many African countries struggle politically after gaining independence? A. Their two- and three-party systems made democracy difficult. B. Congo’s dictator enriched himself while his nation’s people fell into poverty. C. Many African countries were against organizing large political organizations. D. Within many countries, strong leaders gained control and set up dictatorships. 6. After independence, the economies of most African nations were fragile because A. bad planning and corrupt leaders left many nations disorganized and in debt. B. many nations did not receive help from international organizations. C. more than thirty African countries had abandoned their traditional economic system for a modern economic system. D. many foreign countries refused to trade with South Africa until it ended apartheid. 7. In 1951, the British response to the elections held in Africa’s Gold Coast was to A. appoint Kwame Nkrumah the head of the Convention People’s Party (CPP). B. jail Kwame Nkrumah. C. release Kwame Nkrumah from jail. D. appoint Kwame Nkrumah president of Ghana. 8. What major event led to independence for the Gold Coast? A. Belgium withdrew from the colony. B. The Mau Mau revolted against British rule. C. The Convention People’s Party swept the Gold Coast’s national elections in 1951. D. Africans gained economic strength after the discovery of gold on the Gold coast. 9. What action was part of the sequence of events leading to independence for French African colonies? A. African nationalist leaders led a bloody war for independence in French Africa. B. Charles de Gaulle asked African leaders whether or not they wanted to remain in the French Community. C. In 1958, Charles de Gaulle was replaced by the independence-minded Jacques Sirac. D. Most French colonies voted against becoming part of the French Community. 10. After World War II, what main trend contributed to independence of African colonies? A. Weakening of colonial powers and decolonization B. Isolationism in Europe C. European reconstructionism D. Fight for apartheid in South Africa 11. The Soweto Uprising marked a turning point in South Africa’s anti-apartheid movement because A. it spawned the birth of the African National Congress (ANC). B. the uprising freed Nelson Mandela from jail. C. more than sixty people were killed during the Sharpeville Massacre. D. violence then erupted in many black townships while the ANC fought to end apartheid. 12. What resulted from the harsh treatment of the National Liberation Front (FLN) leaders by the French? A. A trade embargo with Algeria developed. B. The FLN asked the United Nations to hold the French accountable for their actions. C. There was increased nationalism in Algeria and popular support of independence. D. The FLN was forced to turn from violence to peaceful demonstrations. 13. What events supported the creation of the state of Israel? A. The Arab nations that were members of the United Nations General Assembly voted in support of the resolution for the creation of a Jewish state. B. The world was more sympathetic to Zionism after the horrors of the Holocaust were revealed. C. Jewish leaders in Britain pressed the British to create a
Best Answer

Best Answers: I NEED HELP WITH HISTORY HOMEWORK PLZ AND THANK YOU?

Ailse Ailse | 8 days ago
1.B 2.C 3.C 4.A 5.D 6.A 7.D 8.B 9.A 10.D 11.D 12.C 13.B Please Let me know how i did and tell me what the answers should have been.
👍 124 | 👎 8
Did you like the answer? I NEED HELP WITH HISTORY HOMEWORK PLZ AND THANK YOU? Share with your friends

We found more questions related to the topic: Why homework should not exist


Ailse Originally Answered: For my history homework, i have to wright an essay on an important person in history,?
Vercingetorix was a cool dude. I learned about him in French class. He revolted against the Romans. Maybe "To what extent did Vercingetorix impede (delay) the conquering of Gaul by the Romans?"
Ailse Originally Answered: For my history homework, i have to wright an essay on an important person in history,?
To what extent does modern day France identify with the efforts of Vercingetorix' defiance of the Romans. Good Luck!!!
Ailse Originally Answered: For my history homework, i have to wright an essay on an important person in history,?
Do you have to write abbout that person? You could always write about hitler. "To what extent did Hitler terrories the Jewish community?"

Tommi Tommi
haah do u got to insight schools... :) me2 lol i dont know the awnsers tho sorry i thought id ask tho :)
👍 40 | 👎 5

Tommi Originally Answered: History ww1 homework help! plz help me, if your good at history or ww1:)?
These should help: http://www.bbc.co.uk/schools/worldwarone... http://www.bbc.co.uk/history/worldwars/w... http://www.johndclare.net/wwi2.htm http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/FWWsomme.htm
Tommi Originally Answered: History ww1 homework help! plz help me, if your good at history or ww1:)?
-militarism to be powerful is to have a well army -alliances nations allies w/ every different -imperialism well weapon -nationalism have pleasure in ones nation -patriotism individuals had an excessive amount of pleasure -ottoman empire collapsing -balkan vicinity aka the powder keg -serbia profits a few terriotory, austria hungary takes it -serbia will get mad & assassinated archduke franz ferdinand -austria hungay sends serbia a collection od needs, serbia doesnt consider a few, austria-hungary announces conflict on serbia -russia is allies w/ serbia -german offers austria-hungay the 'clean assess' -germany announces conflict on france -germany invades belgium whichi s a impartial nation -britian announces conflict on germany

If you have your own answer to the question why homework should not exist, then you can write your own version, using the form below for an extended answer.